ÁLLANDÓ PROGRAMOK

Kismama jóga - Tóth Lilla

Kismama-és babás jóga oktató, dúla vagyok.

Valahogy úgy hozta az élet, hogy már kislány koromban közel állt hozzám a női lét kérdésköre. Számtalanszor, lenyűgözve hallgattam édesanyám szülésznőként megélt tapasztalásait, lapozgattam az anatómia könyveit és szorgosan kísértem játékbabáim vajúdását, világra segítve kisbabájukat. Szívemnek mindig is kedves volt a saját - és nővérem születésének története, melyhez édesanyám nem csak az emlékeit, hanem a hasán még függőlegesen bemetszett heget hívta segítségül. Ez a heg volt számunkra a kapu a nagyvilágba történő belépéshez.

Az egyetemi évek alatt az egyik oktatómnak és a kötelező testnevelésnek köszönhetően megismerkedtem a jóga világával, mely beszippantott és magával ragadott.


2017. év két jelentős mérföldkövet hozott az életembe. Megtapasztaltam a veszteség oly' mértékű érzését, mely elindított önismereti utamon és az önmunka mellett a jógagyakorlatok, meditáció és különböző bodywork technikák segítették a mindennapos nehézségekkel való megküzdést. 

Ezzel egy időben egyre több várandós, gömbölyödő has és kisbaba vett körül, úgy éreztem, jelenlétük ad és feltölt. De meglepő módon az érzés kölcsönös volt. Volt, akivel pár alkalommal kapcsolódtunk, és volt, akinek a várandósságát, a szülés körüli - és gyermekágyi időszakát is kísérhettem. Akkor még nem igazán tudtam, hogy mit csinálok, de a tapasztalás elindított a dúlai utamon. Ennek az útnak idővel részévé vált a kismama - és babás jóga oktatása és a perinatális veszteségek kísérése is.

Jelenleg az Essencia Énidő Klubban kismama jóga óráimon és különböző workshopokon találkozhatsz velem.

Törekszem arra, hogy olyan biztonságos és megtartó teret tartsak, ahol a vágyott minőségben tudsz kapcsolódni önmagaddal, kisbabáddal és nőtársaiddal. Hiszek abban, hogy a női test egy nagyon jól kitalált és egyben érzékeny rendszer, mely jól működik, a nők tudnak szülni, a kisbabák pedig meg tudnak születni.

Kismama jóga órák időpontja:
minden hétfői nap, 16:30-18:00

A korlátozott létszám miatt az órákon való részvétel regisztrációhoz kötött, a bennedeled@gmail.com e-mail címen várom jelentkezésed.


Facebook: https://www.facebook.com/bennedeled

Bejelentkezés, érdeklődés:
B. Dobóczki Erika: 0620 53 45 799

Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100063590347678

Gyógyító Női kör Győrben - mozgásterápia és önismeret

B. Dobóczki Erika
időpont: csütörtökönként 17:30 - 19:00
---------------------------------------------------------

Mit adhat neked a Nőijóga?

A Nőijóga gyakorlása a női test és lélek különleges igényeire fókuszál, segíti női mivoltunk teljesebb megélését. Gyakorlatai az altest energetikai rendszerét állítják helyre, megerősítik a gát területét, a medence és a has izmait. Mobilizáljuk és erősítjük a csípőizületet, tanulunk görcsoldó relaxációs technikákat és ciklust szabályozó gyakorlatokat. Megtanuljuk, tudatosítjuk a női szervekhez kapcsolódó érzeteket, fejlesztve ezzel az öngyógyítás képességét. A helyes légzés elsajátításával kiegyensúlyozzuk a hormonális működést, az idegrendszer és ezzel az érzelmek stabilitását. A Nőijóga hozzásegít önmagunk megismeréséhez, elfogadásához, női mivoltunk teljesebb megéléséhez.

Kinek ajánlom?

akiknek gyenge a medence izomzata szülés előtt, akik gyermeket szeretnének szülés után, akiknek a terhesség alatt és szülés közben meggyengülhettek az alhasi izmai menopausa tüneteinek enyhítésére gyenge hüvelyizomzattal rendelkezőknek kötött, merev csípőjű hölgyeknek nehéz fizikai munkát végzőknek erősen stresszes nőknek szexuális élet javítására görcsösen, rendszertelenül menstruálóknak inkontinenciára női szervi problémákra aranyeres panaszokra szél, széklet visszatartási problémákra női hormonális gondokra.

Bejelentkezés, érdeklődés:
B. Dobóczki Erika: 0620 53 45 799


Jóga az egészséges gerincért Győrben 

B. Dobóczki Erika
időpont: keddenként 18:30 - 19:45
------------------------------------------------

Mi is az a gerincjóga?

A gerincjóga célja a fizikai test egészségének helyreállítása, elsősorban a testtartás javításával. A helyes tartás nem csupán a mozgásszervi problémák gyógyításának az alapfeltétele, de a megfelelő légzés elsajátításának is. A helyes légzés kiemelt szerepet kap a jógában, mivel azonnal, közvetlen hatással van úgy a hormonrendszerre, és az emésztésre, mint az energiatestre. A harmadik fő terület a relaxációra való képesség javítása. Élettani hatásai: -javítja a tartást -erősíti, lazítja, nyújtja az izmokat -növeli az ízületi hajlékonyságot -növeli a fizikai, és a pszichés teherbírást -javítja a testtudatot -javítja a koncentrációs készséget -javítja a keringést -javítja az emésztést -vitalizál -növeli a magabiztosságot - oldja a stresszt -javítja az általános közérzetet.

Kinek ajánlom? 

Ajánlom mindazoknak akiknek munkájukból kifolyólag legyen az ülő-vagy álló munka, testtartási problémájuk van, hiszen a helytelen tartás következtében számos élettani funkció csökken, és az izmok is rövidülnek. Ajánlom azoknak, akik szeretnék megelőzni a komolyabb mozgásszervi problémákat, de azoknak is akik szeretnének önmagukhoz közelebb kerülni a jóga útja által, hiszen a jóga megmutatja hol vannak a határaink. Ajánlom azoknak akik szeretnének egy egymást emelő, és segítő közösségbe tartozni! Az órákhoz előképzettség nem szükséges, hiszen mindenki Önmagához képest fejlődik, de az úton együtt haladunk saját tempónk szerint.